2010. november 14., vasárnap

Sétánk Karlovy Vary-ban -a cseh fürdővárosban

Karlovy Vary a világ egyik leghíresebb gyógyfürdőhelye.
Nekem ebben a filmben hívták fel rá a figyelmemet: :)
http://www.youtube.com/watch?v=hLnDTtaqB94

Nagyon megtetszett és most végre eljutottunk és megnéztük a filmben szereplő Grand Hotel Pupp-ot is! Egyébként a Casino Royale c. James Bond film is itt játszódik.

Többi úticél is tervbe volt véve (lent felsorolom), de végül Karlovy Vary-ba indultunk Prágából, kb. 2 óra alatt értünk ide autóval. Gyönyörű napsütéses időben sétálgathattunk ebben az igazi ékszerdoboz-városkában!
Az első kép ez volt, egy parkon sétáltunk keresztül, ahol épp egy lovaskocsi jött felénk, volt szökőkút, tavacska kacsákkal, és az ősz színeibe bújt falevelek.. nagyon élveztem, és már itt tetszett, de még ezután jött a java! :)

A Parkkolonnádhoz jutottunk. A városban több ilyen szép kolonnád (oszlopcsarnok) található. Melegvízű forrásokat találunk itt, melyeket megkóstolhatunk.

Ilyen speciális bögréket árulnak, melyekből lehet kortyolgatni a forró gyógyvizet.

Karlovy Vary-ban gyártják a híres likőrt, a Becherovkát. A Sétáló utcába érve egy kisebb kolonnáddal találkoztunk.

A Malom csarnokban is több ivókútból kóstolgathatunk, vagy csak gyönyörködhetünk az antik jegyeket tartalmazó épületben.

És folytattuk sétánkat a színes, bájos házak között.

A Piackolonnád és a Szentháromság-oszlop:


Csodálatos volt, tényleg különleges. A Teplá folyó mellett sétálgatva élveztük a város szépségeit.És itt következett a fent említett híres Grand Hotel Pupp, fotózkodtunk, majd visszafordultunk.
Nagyon szép volt, újra megnézem majd a filmet! :) Olyan jó, mikor lehet mondani, hogy itt is jártunk már! :) Vettünk a híres ostyából, amit mindenhol árultak az utcákon, általában négyzet alakú dobozokban, egy nagy kerek ostya, nagyon vékony, és különböző ízesítésekkel töltött. A csokis, ill. a fahéjas -almás, amit kóstoltunk, nagyon bejött! :)


Nagyon szép, hangulatos volt, örülök, hogy elmentünk ide a kb. 2órás út ellenére (nem Pest felé, hanem a másik irányba, így kicsit hosszú lett a hazaút..).
Egyébként még a következő Prága környéki látnivalókat írtam fel magamnak:
-Karlstejn vára
-Kriklovat vára
-Plzen -sörgyár
-Kutna Hora -csontkápolna
-Lednice kastély

Na, majd legközelebb! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése